Nio sätt att fråga om det som är viktigt

Hur skapar vi meningsfulla samtal i vården? Det är fokus för Vad är viktigt för dig?- dagen den 7 juni. Dagens syfte är både att uppmärksamma och ge stöd till ett personcentrerat arbetssätt, det vill säga att se den enskilda personen, involvera och anpassa efter individens behov, resurser och förutsättningar. Det är ett förhållningssätt vi kan använda i alla typer av möten i vårdens organisation – både i patientmötet och kollegor emellan.

 

Vad är viktigt för dig?-dagen är en internationell dag och 2017 deltog företrädare från över 30 länder med aktiviteter. I år bidrar QRC Stockholm med en lista på nio sätt att fråga om det som är viktigt:

 

Nio post it-lappar med tips
1. Hur mår du? 2. Och hur mår ni? (till närstående) 3. Hur ser en bra dag ut för dig? 4. Vad längtar du efter ut att kunna göra? 5. Vad hoppas du på? 6. Finns det nåt som du oroar dig för? 7. Vad är viktigt för dig att vi känner till? 8. Vad tänker du nu? 9. Hur känns det nu?

 

 

Skriv ut våra nio tips på att fråga om det som är viktigt (pdf)

 

Vill du veta mer?

Sveriges Kommuner och Landsting arrangerar en digital konferens om personcentrarad vård under Vad är viktigt för dig-dagen.
Se programmet och anmäl dig på SKL:s webbplats

 

Följ aktiviteterna på Twitter under hashtag #WMTY18 och läs mer på whatmatterstoyou.scot