kontakt person

Jenny Björk

Jag brinner för att bidra till utvecklingen av vården och har en speciell plats i mitt hjärta för psykiatrin. Det är otroligt spännande och kreativt att jobba på QRC med andra som också är passionerade för sina områden. Jag blir också glad av att se våra deltagare i QRC Coachingakademi utvecklas och förbättra.

 

Mina uppdrag är för det mesta kopplade till vår Coachingakademi, bland annat undervisar jag i förbättringskunskap och mätningar, stöttar blivande förbättringscoacher under deras utbildning och planerar skräddarsydda uppdrag. I övrigt deltar jag också i projekt på hälso- och sjukvårdsförvaltningen som berör uppföljning och förbättring av vården i landstinget på en mer övergripande nivå.

 

Min högskoleutbildning är sjuksköterska med inriktning på psykiatri. Jag började mitt arbetsliv inom heldygnsvården, för att mellanlanda i en FoU-verksamhet och kom sen till QRC 2014. Jag är utbildad teamcoach i förbättringsarbete från the Dartmouth Institute i USA och har även utbildat mig i service design.

 

Jag är finlandssvensk vilket betyder att jag är uppvuxen i Finland men har svenska som modersmål. Som student brann jag också för förbättring, så jag var aktiv inom högskolepolitiken på lokal, nationell och europeisk nivå, vilket också var väldigt roligt och lärorikt på många sätt. Efter att jag blev klar med mina studier flyttade jag till Stockholm 2010.