Barnmorskor på Södermalm: se teamen växa har varit roligast

 

Hur kommer det sig att ni sökte till programmet?
Catharina: Jag blev övertalad av Hanne.

Hanne: Jag blev tipsad av samordnande barnmorska att man kunde bedriva förbättringsarbete med stöd av kvalitetsregister. Hon är registerhållare så hon tyckte att det lät intressant också. Sen tänkte jag ganska omedelbart på det här med efterkontroll för det hade vi diskuterat i vår grupp att vi låg lågt i länet, att det vore ett häftigt projekt att söka med.

Vad är bäst med utbildningen?
Catharina: Det roligaste är själva arbetet med teamet tycker jag, att se hur teamet växer, förändras och är stolta över sina framgångar, det har varit det som gett mig mest positiv feedback. Det har varit mycket annat som varit positivt, jag har lärt mig mycket, men att se dom växa har varit det roligaste!

Hanne: Jag håller med. Även grupper som är väldigt etablerade och haft ett arbetssätt som de haft i flera år kan förändra sig, det var häftigt att se, att man kan göra skillnad även om man upplever att saker är rätt så bra.

Catharina Zätterström: Coachar Botkyrka barnmorskemottagning. Hanne Fjellvang: Coachar teamet Södermalms barnmorskor.
Catharina Zätterström: Coachar Botkyrka barnmorskemottagning. Hanne Fjellvang: Coachar teamet Södermalms barnmorskor.

Vad har varit den största utmaningen?
Hanne: Hitta tiden tycker jag, sen så är det ju så inom sjukvården att man är ju pressad och alla har mycket att göra. Svårt samla alla så att alla kan komma, att få ledare att prioritera. Själva också, att hitta tiden.
Catharina: Ja, flera i mitt team har bytts ut under tiden så det har varit en utmaning och att vi varit långt ifrån varandra geografiskt.

”Den dagen du tror att ditt arbete inte kan förbättras, då kan du lika gärna sluta!”

Hur kan man uppmuntra etablerade team att delta?
Hanne och Catharina: Den dagen du tror att ditt arbete inte kan förbättras, då kan du lika gärna sluta!

Om kopplingen förbättringsarbete, forskning och klinik:
Catharina och Hanne: Vad jag tänker på ibland är att vi måste knyta ihop forskningen och kliniken mer, med både förändringsarbete och forskning. Det peppade oss att det kom ut en forskningsrapport om efterkontroller som vi kunde ha nytta av och nu har den forskaren tagit del av det som vi gjort!