Internat med fokus på förbättringsarbete i vården

I uppdragsutbildningen Förbättringsarbete med stöd av kvalitetsregister, 15 högskolepoäng ordnas ett fyra dagar långt internat fullspäckat med teori och praktik i förbättringskunskap, patientsamverkan, kvalitetsregister och coaching. I år anordnas kursen för femte gången. Denna gång hade vi internat på Häringe slott.

 

IMG_5695
Deltagarna lyssnar intensivt när QRC Coacherna Julia Engström Sid och Lotta Söderman berättar om skillnader och likheter med individuell coaching och gruppcoaching.

 

– Jag har mer på fötterna inför att fortsätta arbetet på hemmaplan

 

Fjärde och sista dagen på internatet för de blivande förbättringscoacherna fångade vi in ett par av de 35 deltagarna för att ta temperaturen på hur de upplevt veckan.

 

 

Maria och Gunnel
Maria Turai Wägar och Gunnel Johansson, både sjuksköterskor och vårdutvecklare på Remeo i Sköndal.

 

– Det har verkligen känts bra med variationen av övningar och att teori och praktik varvas hela tiden. På så sätt har veckan blivit mer lättsam. Det har varit lärorikt att träna på coaching och både ge och få feedback. Jag har lärt mig flera nya verktyg och känner att jag har mer på fötterna inför att fortsätta arbetet på hemmaplan! säger Gunnel Johansson, sjuksköterska och vårdutvecklare på Remeo i Sköndal.

 

– Att få träffa alla andra kursdeltagare i samma situation som jag själv och utbyta erfarenheter har gjort att jag inte längre behöver känna mig ensam i processen var veckans absoluta höjdpunkt för mig. Jag har kunnat omfamna rollen som novis och kunnat släppa tanken på att jag skulle vara fullärd redan innan jag gått kursen säger sjuksköterskan och vårdutvecklaren Maria Turai Wägar också hon verksam på Remeo.